5x Waarom zou je kiezen voor een horloge van hout?

In het algemeen zijn houten producten steeds meer in trek. Van houten zonnebrillen, tot vintage houten look in meubels, tot aan accessoires. Het heeft een mooie natuurlijke uitstraling en zorgt voor sfeer. Zo ook voor houten horloges. Ben jij nog niet overtuigd en weet je niet of zo’n horloge een goede aankoop is? Wij geven je 5 redenen waarom een horloge kopen van hout een goede keuze is.

1. Een houten horloge is persoonlijk te maken

Je kunt een houten horloge persoonlijk maken door er een boodschap, naam of datum in te graveren. Bij Greenwatch doen we dit met een speciale lasertechniek. Met deze techniek is veel mogelijk, waardoor we er echt iets van kunnen maken dat precies past bij jou of bij de persoon waar je het horloge voor hebt gekocht. Doordat het graveren relatief makkelijk is in hout is het tevens ook scherp geprijsd. Voor slechts 12,50 is jouw horloge al gegraveerd.

2. Het is een geweldig cadeau

Wanneer je een uniek cadeau zoekt, bijvoorbeeld voor een verjaardag, een trouwdag of voor een geliefde, dan is succes gegarandeerd. Een houten horloge is ongetwijfeld iets dat niet snel cadeau wordt gegeven. Wil je opvallen of echt laten zien hoe belangrijk iemand voor je is, dan kun je ervoor kiezen om een houten horloge cadeau te geven.

3. Hout is van hoge kwaliteit

Hout gaat lang mee en kan zeker tegen een stootje. Zo worden huizen in bijvoorbeeld Amerika gemaakt van hout en dat is niet zomaar. Tevens vallen beschadigingen (zoals een klein krasje) niet snel op bij hout, omdat het lijkt alsof het hoort. Het product is voorzien van een beschermingslaag (olie) tegen lichaamsvetten. Hierdoor gaat het horloge langer mee, tevens als je het horloge intensief draagt.

4. Hout is populair

Er zijn steeds meer accessoires die van hout worden gemaakt. Behalve horloges, zijn er ook zonnebrillen of sieraden van hout. Het is populair, en steeds meer bekendheden lopen rond met een houten horloge, zoals Paris Hilton en Black Eyed Peas (zie onder). Kijk maar eens bij een rode loper en het zal je opvallen dat houten horloges veel worden gezien. In Europa begint de populariteit steeds meer toe te nemen. In Nederland zijn BN’ers als Marieke Elsinga, Enzo Knol, verschillende nieuwslezers en weermannen en nog veel meer.

5. Houten horloges zijn duurzaam

De houten horloges van Greenwatch zijn gemaakt met het aandacht voor duurzaamheid. We zorgen ervoor dat er tijdens het ontwikkelen van het horloge altijd rekening is gehouden met de duurzaamheid. En alsof dat nog niet genoeg is, planten we een boom voor ieder horloge dat we verkopen. Voor een horloge hebben we niet een hele boom nodig, dus we zorgen er hiermee voor dat er meer bomen komen dan die gekapt worden voor de horloges.