Best verkochte horloges voor mannen

Greenwatch bestaat sinds 2013 en heeft daarmee meer dan 10 jaar ervaring opgebouwd. In die jaren hebben wij een goed beeld gekregen van de trends binnen horloges. Sommige horloges verkochten zeer goed in een specifiek seizoen, terwijl andere modellen het sinds hun introductie altijd goed gedaan hebben. Met dit artikel wil Greenwatch jou helpen om een keuze te maken. Of dit nu een horloge is voor jezelf of om cadeau te doen aan iemand.

Meest verkochte mannen horloge in de laatste 10 jaar

Met stip op nummer 1 is onze Timer serie, waarbij de horloges van bruin gekleurd hout het altijd goed doen. Dit zijn de Timer Zebra & Timer Bruin. Dit komt door verschillende onderdelen van het horloge op basis van de feedback van onze klanten. Allereerst komt het door de kleur en uitstraling. Het horloge past namelijk bij nagenoeg elke outfit die iemand draagt. Zo draagt Pieter Derks (cabaretier) al jaren de Timer Bruin, behalve tijdens zijn shows.

Ten tweede is het horloge heel licht in zijn gewicht ten opzichte van de uitstraling van het horloge. Het horloge is ondanks zijn gewicht heel sterk, waardoor deze lang meegaat. Wij hebben veel klanten die alleen hun batterij af en toe vervangen (om de 2-4 jaar), maar nog dagelijks het horloge dragen.

Als laatste is de prijs zeer scherp voor het horloge. Wanneer je een horloge in hetzelfde segment bij een concurrent zou willen kopen ben je al snel tussen de €130 – €180 kwijt, met extreme uitschieters naar boven. Bij Greenwatch kunnen wij een scherpe prijs aanbieden omdat wij de vaste kosten laag houden.

Timer Zebra met datum aanduiding

Ons klassiek houten horloge sinds 2014

Na de Timer serie hebben wij een klassieker in onze lijst staan: Nightfall. Dit horloge gemaakt van Ebbenhout is het vierde model dat Greenwatch op de markt bracht (na de Mook, Bamboo en North). Dit horloge is ontworpen met een stoer en strak design. Te lijnen in het hout zijn gemaakt om tegen een stootje te kunnen en dit bleek een schot in de roos. Veel mensen die werkzaam zijn in de bouw dragen dit model dagelijks zonder problemen. In combinatie met het lichte gewicht maakt de Nightfall een best seller. Mede door het succes van de Nightfall en vragen van klanten hebben wij later de Nova geïntroduceerd. Hiermee konden ook sets verkocht worden die tot op de dag van vandaag nog worden aangeboden op de website.

Nightfall & Nova

Twee tijdzones in een analoog houten horloge als best verkocht mannen horloge

Met een duidelijke visie wil je als merk soms iets nieuws proberen. Tijdens onze reizen kwamen wij regelmatig mensen tegen die ook voor zaken op reis waren en daardoor voor een langere periode niet thuis waren. Om de twee werelden iets dichter bij elkaar te brengen kwam het idee om een horloge te ontwerpen die twee tijdzones kon aangeven. Enerzijds, op een kleinere klok, die van het thuisfront. En direct daarnaast de tijd waar je nu in bent. Daar was ons Dual horloge geboren. Ondanks dat het horloge niet zo populair is als de Timer serie of het Nightfall model, is het voor specifieke doelgroep wel een hardloper.

Houten horloge met twee tijdzones. De Greenwatch Dual

Best verkochte horloge voor mannen zonder een batterij

Als laatste in dit artikel over de best verkochte horloges voor mannen is ons model Java met automatisch uurwerk. Toen wij bezig waren met het ontwerp van dit horloge wisten wij heel zeker dat dit goed zou aansluiten bij de behoeftes van onze doelgroep. De enige uitdaging is dat dit horloge een prijziger is dan een horloge met een batterij, simpelweg door het complexe uurwerk die zich opwindt via jouw armbeweging. Toch zijn we met een prijs van ±€175 aanzienlijk goedkoper dan concurrenten die snel €300+ vragen voor een horloge met een automatisch uurwerk.

Maar in onze ogen krijg je dan ook echt iets moois. Je kijkt dwars door het uurwerk heen en ziet het uurwerk continu in beweging. De combinatie van verschillende houtsoorten en stoere wijzerplaat maakt dit een geliefd horloge onder onze klanten. Daarbij valt op dat de meeste klanten beginnen met een horloge met batterij om te zien wat zij van een heren houten horloge vinden.