Hout horloge voor de man!

De tijd dat horloges enkel gedragen werden om de tijd in de gaten te houden, is helemaal voorbij. Naast een praktisch product is een horloge namelijk meer een accessoire geworden, ofwel een item dat je aan jouw outfit toevoegt om het tot een stijlvol geheel te maken. Wil je een echt uniek item aan jouw outfit toevoegen? Kies dan niet voor een standaard horloge van staal, een horloge met een saaie, leren band of een horloge van kunststof, maar koop een horloge dat je nog niet veel terugziet in het straatbeeld. We hebben het over een houten horloge, ofwel een horloge waarvan de kast volledig van hout vervaardigd is. Meer over houten herenhorloges, lees je in dit artikel.

HOUTEN HORLOGES HEREN: VOLLEDIG VAN HOUT

Houten horloges voor heren worden volledig uit hout vervaardigd. Dit betekent natuurlijk niet dat de wijzerplaat van hout gemaakt wordt, maar wel dat de band en de kast om de wijzerplaat heen van het beste hout gemaakt worden. Hout is een prettige en populaire grondstof die over de gehele wereld voor diverse toepassingen gebruikt wordt en tegenwoordig ook steeds meer gezien wordt als interessante grondstof voor het ontwikkelen van diverse accessoires. Door het hout van de beste bomen te gebruiken kun je namelijk niet alleen zaken als meubels maken, maar ook een uniek horloge ontwikkelen.

Houten herenhorloges kunnen van diverse houtsoorten gemaakt worden. Zo kun je kiezen voor een horloge van eikenhout, maar kun je bij het aanschaffen van een houten mannenhorloge ook kiezen voor een horloge van materialen als ebbenhout en bamboe. Afhankelijk van de houtsoort van jouw horloge, heeft het houten horloge een specifieke uitstraling. Zo zijn houten herenhorloges van ebbenhout over het algemeen wat donkerder gekleurd dan horloges van eikenhout en hebben houten mannenhorloges van bamboe over het algemeen een wat meer warme kleur. Schaf je een houten horloge aan, dan kun je dus helemaal zelf bepalen hoe dit horloge eruit moet zien.

Houten horloges heren: uniek, licht en stijlvol

Schaf je een houten horloge aan, dan profiteer je van diverse voordelen. Zo hebben houten herenhorloges een unieke uitstraling, simpelweg omdat de houten horloges mannen er heel anders uit zien dan de standaard horloges voor heren die je in het straatbeeld terugziet. Daarnaast zijn horloges van hout veel lichter in gewicht dan bijvoorbeeld horloges van staal, simpelweg omdat het materiaal hout veel lichter is dan het materiaal staal. Waar een stalen horloge bijvoorbeeld een gewicht van 180 gram heeft, kun je al een houten horloge dragen van een gewicht van 50 gram. Tot slot is een klokje van hout zeer stijlvol. Houten herenhorloges hebben een vrij rustige en toegankelijke uitstraling die voornamelijk duurzaamheid, luxe en kwaliteit uitstraalt. Door deze uitstraling zijn houten horloges heren eenvoudig te combineren met diverse kledingstijlen, zoals de sportieve stijl, de casual stijl en de nette stijl. Of je nu iedere dag in een sportbroek rondloopt of de hele dag een net pak moet dragen: de stijlvolle houten horloges kunnen bij iedere outfit gecombineerd worden. Wilt u ook een horloge kopen voor uw partner? Wij hebben ook houten dameshorloges.