Graveer houten horloge met tekst

Het personaliseren van uw houten horloge door te graveren maakt uw cadeau compleet en is een van de unieke mogelijkheden die Greenwatch aanbiedt. Wij gebruiken een lasertechniek om een persoonlijke boodschap in de achterkant van het horloge te graveren. Zo kunt u een belangrijke datum, persoonlijk bericht of wat dan ook achterlaten.

Houten horloge graveren

Afhankelijk van het model die u kiest om te graveren kunt een eigen boodschap bij uw bestelling bijvoegen. Wij zullen de boodschap in de achterkant van het houten horloge graveren. Houdt er rekening mee dat door het personaliseren de levertijd wat langer is dan normaal, meestal verzonden binnen 24 uur, maximaal 3 werkdagen. Dit is afhankelijk van de drukte op dat moment. Heeft u spoed met uw bestelling? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier, zodat wij u kunnen informeren over de mogelijkheden en u niet voor verrassingen komt te staan met betrekking tot de levertijd.

Greenwatch heeft inmiddels ruim 10 jaar ervaring met graveren en heeft in die jaren duizenden horloges gegraveerd. Voor ons is niets te gek. Heeft u vragen? Stuur ons gerust een WhatsApp bericht, dan kunnen wij u snel adviseren.

Retourneren

Omdat wij het horloge voor u graveren en daarmee persoonlijk maken is het helaas niet mogelijk om het horloge te retourneren. Uiteraard heeft u garantie op het houten horloge wanneer u eventueel problemen ondervindt, want bij ons staat de service en daarmee de klant op 1.

Gids om uw horloge perfect te graveren

Stap 1 – Kies uw houten horloge

De belangrijkste stap is om uw horloge te kiezen. Afhankelijk van het horloge weet u ook beter wat de verdere mogelijkheden zijn. Wij graveren altijd op de achterkant van het horloge welke van hout is gemaakt. Een lichter horloge van zebrahout, walnoot of eikenhout zorgt ervoor dat de tekst veel beter eruit springt en daardoor beter leesbaar is. Kiest u voor een donker model van doorgaans ebbenhout, dan is dit zeker leesbaar overdag. In de avond wordt dat uiteraard een stuk lastiger doordat wij de toplaag wegbranden om te graveren. Hierdoor krijgt u een donker op donker effect. Het is goed leesbaar, maar het contrast is uiteraard minder groot in vergelijking tot een lichtere houtsoort.

Bij Greenwatch zijn nagenoeg alle horloges te graveren, omdat de achterkant gemaakt is van hout. Alleen het Java horloge is hierin een uitzondering. Bij dit model is de achterkant van glas, om zo een mooi doorkijk effect vanaf de voorkant te creëren. Hierdoor hebben wij niet de juiste middelen om het horloge te graveren. U kunt altijd met dit horloge naar een bedrijf gespecialiseerd in glas gravures. Voor ieder ander model in onze collectie kunt u deze voorzien van een gravure.

Een ander belangrijk punt voor graveren is de diameter van het horloge. Hoe groter het horloge, hoe meer ruimte u heeft om te graveren. Neem dit dus mee in uw overweging. Wij zullen dit verder toelichten in stap 2.

Voorbeeld Horloge Graveren

Stap 2 – Kies uw tekst, logo, icoon of combinaties

Wij hebben meer dan 5 jaar ervaring in het graveren van houten horloges en hebben van alles langs zien komen. De enige beperking is de ruimte van het horloge. In de eerste stap heeft u een keuze gemaakt van het horloge. Op basis van de genoemde diameter hebben wij een restrictie gezet op het aantal karakters dat u kunt gebruiken. Wilt u toch meer tekens gebruiken of een logo / symbool toevoegen? Geen enkel probleem. U kunt dit ook aangeven tijdens het afrekenen in de notities. Wanneer u meer zekerheid wilt kunt u ook contact opnemen met ons via WhatsApp. De simpele regel is wanneer u meer tekst toevoegt, de tekst kleiner gaat worden wat niet altijd ten goede komt van de leesbaarheid. Zeker in het geval van donkere houtsoorten moet u hier rekening mee houden. Past de tekst zonder problemen? Dan kunt u ervan uit gaan dat het horloge duidelijk leesbaar gegraveerd gaat worden.

Weet u nog niet wat voor tekst u wilt graveren? Dan kunt u verschillende inspiratiebronnen gebruiken. Zo kunt u specifieke quotes op bijvoorbeeld Pinterest of Google vinden. Uiteraard hangt dit af van het doel van uw gravure. Denk aan een verjaardagscadeau, uw getuige vragen voor uw bruiloft of een bijzonder cadeau voor familie of vrienden. Wij hebben in verschillende blogs ook quotes op een rij gezet welke vaker voorkomen. Wellicht zit er precies tussen wat u op uw horloge wilt. De foto geeft een voorbeeld van een huwelijkscadeau voor de bruidegom. Hier zijn de namen en de datum gegraveerd, beide in het lettertype dat centraal stond van de dag.

Heeft u vragen of zoekt u inspiratie? Wij denken graag mee, dus stuur gerust een WhatsApp bericht.

Stap 3 – Kies het lettertype

U heeft uw horloge en gewenste tekst inmiddels gekozen. Een vaak onderschat onderdeel van het graveren is het lettertype. Wij gebruiken standaard Calibri Bold als lettertype, indien u niet specifiek vraagt voor een andere. Dit komt omdat dit lettertype zeer goed leesbaar is op de houten horloges. Echter, de keuze is volledig vrij. U kunt in Word of online lettertype tools ook een keuze maken voor een ander lettertype die aansluit bij uw boodschap. Via onze online configuratie op Greenwatchstore.com kunt u zelf al enkele andere vinden. Wilt u een ander lettertype gebruiken? Geef dan uw lettertype keuze aan in de notities tijdens het afrekenen. Wij zullen dit lettertype dan overnemen en bij eventuele vragen contact met u opnemen. Tot op heden is het altijd gelukt om het gekozen lettertype te vinden en op de gravure toe te passen.

Wees bewust van uw keuze. Het ene lettertype geeft een totaal andere sfeer en dimensie aan uw boodschap dan de ander.

Horloge van hout met gravure voor bruiloft
Dit horloge is speciaal gegraveerd voor een bruiloft.

Stap 4 – Uw keuze wordt gegraveerd

U heeft een horloge, de tekst en lettertype gekozen. Nu is het tijd om de bestelling te plaatsen. Wij graveren uw horloge doorgaans binnen 24 uur, maar u kunt u voorstellen dat op piekmomenten zoals Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas en Kerst er veel meer bestellingen binnenkomen. Wij schalen dan onze graveer capaciteit vooraf al op waardoor wij in ruim 95% van de gevallen nog steeds binnen 24 uur graveren en versturen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan zal dit gegarandeerd binnen 48 uur zijn.

Voor het graveren maken wij gebruik van een lasertechniek. Wij branden als het ware de tekst in het hout, waardoor deze niet gaat vervagen over de tijd. Het toplaagje van het hout wordt weggebrand op de millimeter nauwkeurig.

Stap 5 – De levering van uw horloge

Uw horloge is helemaal klaar. Zoals aangegeven worden horloges doorgaans binnen 24 uur gegraveerd en vervolgens verzonden. Naast het horloge ontvangt u altijd een gift box en het benodigde gereedschap om het horloge in te korten. Dit kunnen twee schroevendraaiers zijn of een slagpin, afhankelijk van het type horloge dat u in stap 1 heeft gekozen. Wij pakken het zorgvuldig in, inclusief bijpassende flyer met de belangrijkste informatie. Uw horloge is de volgende werkdag bij u om te dragen of cadeau te geven.