Heerlijk weer op komst, tijd voor een houten zonnebril

Zonnebrillen worden niet alleen gekocht om je ogen tegen de scherpe zon te beschermen, maar ook om een fashion statement te maken. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een houten zonnebril aan te schaffen. Wat is hier zo bijzonder aan en waarom zou je ervoor kiezen?

Waarom kies je een houten zonnebril?

Een houten zonnebril wordt vooral gekozen om op te vallen. Het is uniek, en mensen zullen het zeker zien wanneer je er eentje draagt. Een houten zonnebril is daardoor ook niet voor iedereen weggelegd. Je weet dat je er opmerkingen over kunt krijgen en dat mensen vragen gaan stellen. Als jij daar geen problemen mee hebt en juist heel graag wilt opvallen, dan is een zonnebril gemaakt van hout absoluut iets dat bij jou past. Daarnaast is hout een zeer licht materiaal. Met slechts 23 gram voelt u amper dat u hem opheeft, maar toch geeft het de benodigde bescherming tegen de zon.

Populariteit van houten zonnebrillen

De populariteit van houten zonnebrillen stijgt enorm. Er zijn steeds meer sterren die gespot worden met een houten zonnebril. In Nederland zagen we bijvoorbeeld Daphne Deckers met een houten zonnebril. In het buitenland zijn er steeds meer celebs die deze zonnebrillen dragen. Denk aan Beyoncé en Snoop Dogg. De enorme toevlucht ontstond in Nederland rond 2015 door enorme campagnes van grote merken. Greenwatch ziet het met name als een ondersteunend product bij de horloge collecties. Hoe tof ziet het eruit als je al een Diamond Eikenhout om hebt en een Eikenhouten zonnebril draagt; het perfecte plaatje.

Zijn houten zonnebrillen duurzaam?

Er zijn wat twijfels of houten zonnebrillen duurzaam zijn. Dit komt omdat er natuurlijk bomen gekapt moeten worden om deze zonnebrillen te creëren. De zonnebrillen die we bij Greenwatch aanbieden, worden altijd ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Wij werken bij Greenwatch daarnaast samen met OneTreePlanted en zorgen ervoor dat er veel nieuwe bomen worden geplant. Onthoud ook goed dat een normale zonnebril van meerdere materialen zijn gemaakt. Deze materialen kunnen behoorlijk belastend zijn voor de natuur en zijn tevens moeilijk te recyclen. Hout is duurzamer dan een normale zonnebril.

Houten zonnebrillen bij Greenwatch

Bij Greenwatch verkopen we verschillende soorten houten zonnebrillen. Deze zonnebrillen zijn te verkrijgen in verschillende houtsoorten. Denk aan bijvoorbeeld ebbenhout, eikenhout of bamboo. De zonnebrillen passen ook goed bij onze houten horloges die we aanbieden. Je kunt het dan ook prima met elkaar combineren, voor een zeer bijzonder effect.

Houten Zonnebril Bamboo